Ongewenste haargroei

Home » Behandelingen » Ongewenste haargroei

ONGEWENSTE HAARGROEI

Ongewenste haargroei kunnen we bij SkinLab op verschillende manieren verwijderen. Afhankelijk van uw huidtype, haarkleur en haardikte zullen we hier samen een keuze in maken. Niet iedere huid is geschikt om te behandelen met laser of IPL, maar ook niet ieder haar.

Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om van uw ongewenste haargroei af te komen:

• IPL
• Laser
• Elektrische epilatie

Mogelijkheid voor het verwijderen van ongewenste haargroei met IPL:
IPL staat voor Intense Pulsed Light. Deze techniek maakt gebruik van een krachtige flitslamp die een bundel licht afgeeft aan de huid.

Deze bundel licht wordt door het pigment van de haarwortel opgenomen en omgezet in warmte. Deze warmte wordt aan de omgeving afgegeven waardoor het haarzakje beschadigt en de groei van een nieuw haartje wordt belemmerd.

Een IPL apparaat maakt gebruik van verschillende golflengtes, in tegenstelling tot een laser die gebruik maakt van slechts een golflengte.

Hierdoor kunnen we met een IPL verschillende aandoeningen behandelen, zoals pigmentvlekken, couperose maar ook ongewenste haargroei.

Gemiddeld zijn er 10 -12 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Tussen de behandelingen zitten steeds 5-8 weken. Dit is afhankelijk van de haar en het huidtype.

U zult voor 80 tot 90% haarreductie ervaren. Doordat er inactieve haarzakjes aanwezig zijn in de huid, bestaat de mogelijkheid dat deze na verloop van tijd actief worden. Dit kan onder invloed zijn van medicatie of bijvoorbeeld hormonen.

Mogelijkheid voor het verwijderen van ongewenste haargroei met Laser:
Lasertechniek maak gebruik van een bundel licht op een golflengte. Deze bundel licht wordt afgeven aan de huid. Ook hier wordt deze bundel licht door het pigment in de haarwortel opgenomen en omgezet in warmte. Deze warmte wordt in de omgeving afgegeven waardoor het haarzakje beschadigt en de groei van een nieuw haartje wordt belemmerd.

Bij SkinLab maken we gebruik van de Alma Beauty Remove Laser. Een pijnloze, effectieve en veilige manier voor alle huidtypen het gehele jaar door.

De Alma Beauty Remove is een diode laser die gebruik maakt van de in-motion techniek. Dit betekent dat de laserkop continu snel over de huid gaat. Het gehele gebied wordt langzaam opgewarmd naar de gewenste temperatuur.

De laserkop is tevens gekoeld, zodat het huidoppervlak sterk koelt tijdens de behandeling.

Dit heeft als voordeel dat de huid na afloop minder rood is en nauwelijks branderig aanvoelt.

Gemiddeld zijn er 8-10 behandelingen nodig voor het gewenste resultaat. Tussen de behandelingen zitten steeds 5-8 weken.

Dit is afhankelijk van de haar en het huidtype.

U zult voor 80 tot 90% haarreductie ervaren. Doordat er inactieve haarzakjes aanwezig zijn in de huid, bestaat de mogelijkheid dat deze na verloop van tijd actief worden. Dit kan onder invloed zijn van medicatie of bijvoorbeeld hormonen.

Mogelijkheid voor het verwijderen van ongewenste haargroei met elektrische epilatie:

Bij deze methode wordt elk haartje individueel verwijderd met een dun naaldje en stroompulsjes.

Het naaldje wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden af. Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haartje meer kan groeien.

Dit is een zeer intensieve en langdurige manier van ontharen. In tegenstelling tot IPL en Laser kunnen er met elektrisch ontharen wel lichte haren worden verwijderd.

Skinlab Eindhoven

Andromedaplaats 1
5632 BN Eindhoven
T: 040 - 2456467
E:info@skinlab-eindhoven.nl

Skinlab Eindhoven